10 Moduri prin care poti fi fericit oricand

imagine preluata de pe google

Câţi dintre noi nu ne-am dorit să fim fericiţi şi să găsim această fericire în multe locuri în care credem că ne sufocam din cauza presiunilor care sunt asupra noastră,dar şi din cauza stresului.

Mulţi dintre noi căutăm această formulă a fericirii în special una care este ştiinţific şi statistic demonstrată.
Datorită dezvoltării din zona socială ştiinţifică, cercetătorii se pare că au descoperit o astfel de formula.
Cercetătorii propun următoarele 10 moduri prin care puteţi găsii această fericire.

1. Primul loc în top îţi aparţine:
Mulţi dintre noi vrem să ajungem cât mai sus, să fim bogaţi să avem maşini de ultima generaţie, dar asta nu înseamnă că este cheia către fericire.
Cercetătorii susţin că cheia fericirii este să fi mai bogat decât toţi ceilalţi pe care îi cunoaştem. Potrivit profesorului Robert Frank din cadrul universităţii Cornell acesta spune că nouă ne pasă mai mult de cât câştigă alţii şi nu de cât câştigăm noi, cu alte cuvinte este mai bine pentru fericirea noastră să fim un peşte mare într-un acvariu mic.

2. Sex-ul te face fericit
Pentru mulţi dintre noi acest motiv nu este o noutate cum nici pentru doi britanici economişti David Blanchflower şi Andrew Oswald.
Aceştia au condus un studiu statistic între fericirea oamenilor şi activitatea lor sexuală în America iar rezultatul a fost impresionant.
Cei care făcea des sex (ex. Trei, patru ori pe săptămână) erau mai fericiţi, dar şi faptul că bărbaţi erau mai încântaţi de sex decât femeile de unde rezultă şi mai multă fericire.
Rezultat final, sex-ul face oameni mai fericiţi.

3. Tinereţe şi Bătrâneţe
Bărbaţii sunt fericiţi la începutul şi sfârşitul vieţii având o viaţă grea în jurul vârstei de 40 de ani. Indicele de depresie găsit în studiul savanţilor se referă la acesta ca fiind o nonlineara relaţie între vărsata şi bună dispoziţie pe care au denumit-o “criza vieţii de mijloc.”

4. Jobul aproape de tine
Găsitul unei slujbe în apropierea unde locuieşti tu sau o casă în aproprierea jobului tău poate să-ţi mărească consistent moralul şi sănătatea.
Potrivit unor economişti suedezi ce au făcut mai mult studii de mister decât studii ale fericirii au descoperit că timpul pe care îl petrecem între casă şi servici şi invers cauzează mai mult stres decât îţi poţi imagina.

5. Căsătoria
S-a dovedit ştiinţific că fără nici un dubiu căsătoria a fost primul nonbiologic factor care îmbunătăţeşte durata de viaţă.
Potrivit cercetărilor bărbaţi căsătoriţi au cu 9% mai puţine şanse să moară în comparaţie cu cei necăsătoriţi.

6. Voluntariatul
Să ajuţi pe cineva sau să te simţi integrat într-o comunitatea de voluntari, asociază pozitivitatea cu o viaţă mai fericită.
Un sociolog de la Harvard spune că persoanele membre ale unei organizaţii sau club sunt printre cele mă fericite persoane din America.

7. Serviciul
Referitor la servici aici nu ne referim strict la salariu şi doar la job-ul pe care îl iubim indiferent de cât suntem plătiţi, este probabil unul dintre cele mai importante componente ale unei vieţii fericite.

8. Partenerul nostru fericit
Majoritatea spun că cheia succesului într-o căsătorie este să ai partenerul fericit. Cercetătorii au descoperit că putem devenii cu 8% mai fericiţi în viaţa noastră când partenerul nostru este mai fericit cu viaţa sa. Este un motiv în plus să ne tratăm partenerul iubit cum se poate mai bine.

9. Sănătatea
Sănătatea reprezintă factorul principal pentru fericirea noastră. A a avea un corp sănătos şi o minte sănătoasă înseamnă a contribui la fericirea noastră, iar lipsa lor ne pot cauza mari nemulţumiri.

10. Prietenii
Câţi bani ai fi dispus să oferi unei persoane care nu şi-a văzut cel mai bun prieten mai bine de un an doar pentru al face fericit?
Iar mai multe studii arată că timpul petrecut cu prietenii pot face o mare diferenţă în modul în care ne simţim noi fericiţi.
Aceasta comparaţie monetară a prieteniei de care vorbeam poate fi explicată prin faptul că banii pot cumpăra această mică parte a fericirii.
Dar prietenia este principala sursă a fericirii deoarece timpul petrecut alături de prieteni este o activitatea care produce constant serotonină, hormonul responsabil pentru a ne face pe noi fericiţi.

Written By
More from Sebastian.G

Mituri si fapte pentru tratamentul unui ten gras

Majoritatea dintre noi barbatii avem pielea plina cu glande sebacee cea ce...
Read More