Manierele definesc un barbat

Man Opening Car Door for Woman --- Image by © Serge Kozak/Corbis

” Respectul pentru noi insine ne ghideaza moralul.Respectul pentru altii ne ghideaza Manierele ” by Being Caballero

Cu siguranţă mulţi dintre noi am întâlnit pe cineva cu maniere ce apar de la sine înţelese şi la care nu te aşteptai. Putem să-i considerăm experţi din toate punctele de vedere ale eticii acoperind eleganta prezenţii fie la petreceri sau întâlniri de afaceri. Nu au nevoie să ridice vocea ca sa atragă atenţia cuiva sau să ridice un deget pentru aşi arata intenţiile, dar să nu uităm de vibraţia pe care aceştia o emana prin care aceştia ajung la sufletul tău sau zâmbetul confortabil. Dar ce vreau să vă arăt este secretul din spatele acestei puteri dar şi a influenţei ce este unul relativ simplu: manierele.

Manierele sunt considerate ca nişte clădiri ale societăţii civile, dar şi cele mai bune accesorii pe care un bărbat le poate avea după încredere. Realitatea percepută de noi este acea ca bunele maniere în combinaţie cu un zâmbet încrezător vor deschide mai multe uşi decât o pot face banii sau influenţa. Manierele nu sunt despre ce furculiţă să alegi la o masă prezentabilă sau cum să ţii un pahar de vin în mâna ci acestea ţin de etică, iar dacă etică o considerăm o ştiinţă a bunei purtării atunci manierele sunt o artă a interacţiunii sociale. Bunele maniere înseamnă că îţi pasă destul de cei din jurul tău şi că îi respecţi. Aşa că acţiunile şi comportamentul trebuie să-ţi reflecte principiile tale. Iar dacă nu le acorzi importanţă acestea vor părea forţate, false şi chiar insultătoare oricărui interlocutor.

Oricâtă influenţa sau bani ar exista nu poate fi potrivită manierelor, iar orice costum am alege nu poate ascunde vulgaritatea unei persoane.

Dacă ţi uşa deschisă unei persoane de lângă tine, să ajuţi o bătrânică să care nişte săcoşi grele sau să laşi o doamnă să treacă prima îţi pot spune că acestea nu sunt semne de superioritate sau inferioritate ci doar bune maniere şi respect pentru tine şi cealaltă persoană.
Majoritatea din ziua de azi ignora şi cea mai mică considerare a comportamentului social asumându-şi spre exemplu cum că statutul financiar va compensa pentru lipsa de considerare, sau că lipsa acelor maniere sunt luate ca semn de slăbiciune într-o societate dominată de către egoism şi vulgaritate. Oricâtă influenţa sau bani ar exista nu poate fi potrivită manierelor, iar orice costum am alege nu poate ascunde vulgaritatea unei persoane.
Comportamentul şi manierele potrivite nu numai că arată ce persoană eşti dar chiar are efect asupra felului în care te prezinţi, imaginea ta precum şi mesajul deja prezentat celorlalţi prin stilul tău.

Nu uita că nici un accesoriu pe care îl vei purta la următoarea întâlnire nu va lăsa o impresie favorabilă precum o va lăsa manierele tale.

Tags from the story
, , ,
Written By
More from Sebastian.G

Bang & Olufsen lanseaza noua generatie de boxe surround BeoLab14

Bang & Olufsen ne impresionează din nou cu nouă generaţie de boxe...
Read More